Tabeldødbold

22 aug Tabeldødbold

Der er mange forskellige måder at træne tabellerne på. Det kan fx gøres både ved brug af onlineopgaver, remser og forskellige lege. Jeg har ind imellem afsat en halv time, hvor vi giver den fuld gas med tabellerne og samtidig får pulsen højt op. Jeg har booket skolens gymnastiksal, og vi har spillet en omgang Dødbold med tabellerne. Hele klassen og læreren kan være med, og alle har det sjovt.

 

Inden spillet går i gang, vælges fire elever til at være “tabelholdere”. Selve spillet fungerer som almindelig dødbold, men når en person bliver ramt, skal denne ikke sætte sig ned på gulvet og vente, men i stedet skal personen gå ud i et af de fire hjørner i salen, hvor der står en tabelholder.

Den ramte person skal sige tabelremsen højt til tabelholderen, og efterfølgende skal tabelholderen og den ramte skifte plads.

 

 

Til spillet hører tabellerne, som kan udskrives, så tabelholderen står med tabellen, og remsen hurtig kan tjekkes.

Jeg plejer at putte alle tabellerne i hver sin plasticlomme, og så skifter jeg løbende tabellerne ud i de fire hjørner, så eleverne ikke kan have et farvorithjørne med en nemmere tabel.

Jeg synes, at øvelsen fungerer godt, og de fleste har det sjovt under spillet, samtidig med at de bevæger sig og også skal tænke hurtigt, når de skal remse tabellerne. Jeg har afprøvet legen fra 3.-6. klasse, og både de “små” og “store” elever synes altid, det er et hit.

 

Hvis det bliver for trivielt med tabellerne, så kan disse også udskiftes med forskellige matematikopgaver – evt. nogle, som eleverne selv har været med til at lave.

 

 

Rigtig god fornøjelse!

Pia

Ingen kommentarer

Tilføj kommentar